Test voor kinderen met het Syndroom van Down

Recent heeft collega Iris een cursus gevolgd voor een test die uit te voeren in bij jonge kinderen met het Syndroom van Down. De “Basismotorische Vaardigheden voor Kinderen met het Syndroom van Down” is een motorische test waarbij het motorisch ontwikkelingsniveau van het kind bepaald kan worden. Verschillende motorische mijlpalen komen aan bod door middel van 15 verschillende items. Een aantal items zijn: benen optillen in rugligging, ellebogensteun in buikligging, omrollen van rug naar buik, zitten, voortbewegen over de grond, staan met steun, lopen met steun, gaan staan zonder steun.

Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het uitvoeren van de vaardigheid. Met de eindscore kan het kind vergeleken worden met leeftijdsgenoten met het Syndroom van Down.

Aan de hand van deze test kunnen specifieke behandeldoelen gesteld worden. Bij het behandelen worden ouders betrokken in het stimuleren van het kind. Vervolgens wordt eens per 3 maanden de BVK-test opnieuw gedaan om de vooruitgang in kaart te brengen.

Bekijk alle nieuwsberichten

Zoeken

Medical taping

Monique heeft zich geschoold in Medicaltaping voor kinderen. Een effectieve methode vooral bij sportblessures maar ook o.a. houdingscorrectie, meestal ter ondersteuning van de oefentherapie.

Deel deze pagina:

De behandeling

Tips:

Direct aanmelden

Hoe lang duurt de behandeling?Dat is afhankelijk van de aard en de omvang van de klacht en de hulp die nodig is. Soms is alleen een advies al voldoende.

Wisselende ondergronden


Lopen over wisselende ondergronden (gras, zand, houtsnippers) stimuleert de balans.

Meld u hier aanU kunt via de website eenvoudig aanmelden Klik op de onderstaande knop om direct naar ons aanmeldformulier te gaan.

De Leeuwensprong  •  Leeuwenburg 10  •  2804 WN Gouda  •  Tel: 0182 - 570404  •  E-mail: info@deleeuwensprong.nl

©2013 De Leeuwensprong | Design: ArcoWolf