Zindelijk worden: een probleem?

Onderzoek bestaat uit de inventarisatie van mate van de zindelijkheidsproblemen en obstipatie, plas- en ontlastingfrequentie en -hoeveelheid en vochtintake. Daarnaast wordt de zithouding op het toilet bekeken.
Kinderen en ouders worden meegenomen in het juist uitvoeren van de toiletgang, wat een normaal plas- en/of ontlastingspatroon is en hoe zij dit kunnen beïnvloeden.
Door middel van voorlichting, advies en oefeningen wordt gestreefd naar afname en verdwijnen van de klachten. Indien er in korte tijd geen vooruitgang wordt geboekt of er aanwijzingen zijn voor grotere problematiek wordt doorverwezen naar de kinderarts via de huisarts.

Bekijk alle nieuwsberichten

Zoeken

Test voor kinderen met het Syndroom van Down

Iris verzorgd ook de kinderfysiotherapie op ZMLK-school ‘de Ark’. Onder andere in dit kader volgde zij: “Basismotorische Vaardigheden voor Kinderen met het Syndroom van...

Deel deze pagina:

De behandeling

Tips:

Direct aanmelden

Hoe lang duurt de behandeling?Dat is afhankelijk van de aard en de omvang van de klacht en de hulp die nodig is. Soms is alleen een advies al voldoende.

Stoeprandjes


Laat uw kind tijdens een wandeling over stoeprandjes lopen.

Meld u hier aanU kunt via de website eenvoudig aanmelden Klik op de onderstaande knop om direct naar ons aanmeldformulier te gaan.

De Leeuwensprong  •  Leeuwenburg 10  •  2804 WN Gouda  •  Tel: 0182 - 570404  •  E-mail: info@deleeuwensprong.nl

©2013 De Leeuwensprong | Design: ArcoWolf